Συμμετοχή στο "23ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego 2022"

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη από την Πέμπτη 25 Αυγούστου έως και την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022 το "23ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego 2022" στο Δημοτικό Πέτρινο Κτίριο Καλαβρύτων υπό την ευθύνη της "Patras Stratego Team" και με την παρουσία πλήθους σπουδαίων παικτών του αθλήματος από 4 διαφορετικές χώρες συνολικά (Ελλάδα, Ολλανδία, Γερμανία και Ελβετία).

Στο αγώνισμα "Stratego Barrage World Championship 2022", με το οποίο και άνοιξε η αυλαία των τετραήμερων αγωνιστικών δραστηριοτήτων στα Καλάβρυτα την Πέμπτη 25 Αυγούστου, εκπροσωπήθηκε και η ομάδα των "LOP3 Rockers" από τους Δημήτρη Π. Κοσμόπουλο και Μάριο Αποστολόπουλο, οι οποίοι πραγματοποιώντας πολύ καλή πορεία κατέλαβαν την 11η και 12η θέση αντίστοιχα της τελικής κατάταξης με 64 βαθμούς έκαστος έπειτα από 10 γύρους αγώνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι την 1η θέση και το Χρυσό Μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα κατέκτησε ο κορυφαίος Ολλανδός παίκτης και Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στην εν λόγω κατηγορία, Pim Niemeijer, επιβεβαιώνοντας όλα τα προγνωστικά που τον ήθελαν και πάλι φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Το μεγαλύτερο παρ'όλα αυτά ενδιαφέρον των αγωνιστικών δραστηριοτήτων του τετραημέρου ήταν εξαρχής στραμμένο στο "Stratego Classic World Championship 2022", το οποίο διεξήχθη την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Αυγούστου και στο οποίο συμμετείχε επίσης ο δικός μας Χρυσός Ολυμπιονίκης του 2022, Δημήτρης Π. Κοσμόπουλος, σημειώνοντας εξαιρετική παρουσία με 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες σε 10 γύρους αγώνων και καταλαμβάνοντας εν τέλει τη 19η θέση της τελικής κατάταξης ανάμεσα σε μια πληθώρα κορυφαίων και αναγνωρισμένων παικτών διεθνώς.

Αυτό που έχει όμως ιδιαίτερα μεγάλη σημασία να κρατήσουμε ως θετικό αποτύπωμα της συγκεκριμένης διοργάνωσης, πέρα από τη γενικότερη αρτιότητα ως προς τη διεξαγωγή της, είναι η κατάκτηση της 1ης θέσης και του τίτλου του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Stratego Classic 2022 από τον 16χρονο Πατρινό παίκτη της "Patras Stratego Team", Γεράσιμο Καρέλα, ο οποίος έγραψε ιστορία και έφτασε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου έχοντας συνολικά 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και μία ήττα και αφήνοντας πάμπολλες υποσχέσεις για το μέλλον τόσο του ιδίου όσο και του Ελληνικού Stratego γενικότερα.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Kalavryta Stratego BarrageTourn 2020

Χάλκινο Μετάλλιο στο "GRAND PRIX ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ 2014"

Φιλανθρωπική δωρεά στη Δημοτική Ιματιοθήκη Πατρέων

Κατάκτηση του "Team Quick STRATEGO 2019"

LOP3 Rockers' Summer Party 2021

Συμμετοχή στο "Kalavrita Ski Test Trip 2013"

Αναδιαμόρφωση σύνθεσης ομάδας

Συμμετοχή στο "GRAND PRIX ΦΥΣΙΚΗΣ 2013"

Παρουσία στην "ISPO Munich 2019"